VIDEO: Haos u Parizu, sukob policije i demonstranata prilikom iseljenja izbeglica

Francuska policija počela je jutros iz gimnazije u Parizu da evakuiše desetine migranata raznih nacionalnosti koji su se u tu zgradu nezakonito uselili, a tom prilikom su se policajci sukobili sa demonstrantima koji su se okupili ispred škole u pokušaju da spreče evakuaciju.

Policija je upotrebila suzavac kako bi rasterjala nekoliko desetina demonstranata ispred gimnazije Žan-Žores, koja se nalazi u 19. pariskom arondismanu, a koja je mesecima bila prazna dok se 21. aprila nije u njoj smestilo oko 150 migranata.

Demonstranti, među kojima su neki imali maske i kapuljače, pokušali su da blokiraju ulaz u gimnaziju i pri tome su na policiju bacali projektile, ali je policija uspela da oslobodi pristup gimnaziji i da uspostavi red i mir.

Migranti koje policija evakuiše su iz Eritreje, Sudana, Somalije, Avganistana, Jemena, ali i iz Maroka, Tunisa i drugih zemalja, a među njima ima i žena i dece. U petak je administrativni sud u Parizu zaključio da su migranti nezakonito useljeni u gimnaziju, a lokalne vlasti su još 22. aprila zatražile da oni odatle hitno budu evakuisani.

Autor: 021

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet