Krave u centru Budimpešte, idu do Orbanove kancelarije

Nekoliko desetina poljoprivrednika, uzgajivača krava, započelo je protest u centru Budimpešte, a tom prilikom izveli su i 50 krava na ulicu.

Poljoprivrednici, koji zahtevaju bolje tržišne prilike, okupili su se na Margaret mostu, nedaleko od mađarskog parlamenta, a šetaće do kancelarije mađarskog premijera kako bi predali peticiju vladi.

Demonstranti zahtevaju da vlada smanji porez na dodatnu vrednost na pet odsto, ne samo za sveže mleko, već za sve mlečne proizvode naredne godine, rekao je predstavnih sektora Imre Hegedus za MTI.

On je dodao da bi se time sprečile prevare u vezi sa PDV-om koje, kako tvrdi, slabe poziciju poljoprivrednika na domaćem tržištu.

Sličan protest održan je u Budimpešti ranije ovog meseca.

Teme

KRAVE

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet