VIDEO: Najmanje 50 mrtvih u gej klubu, identifikovan napadač

Najmanje 50 osoba je ubijeno, a 53 ranjeno u pucnjavi koja se dogodila u gej klubu u Orlandu na Floridi, među povređenima je i jedan policajac.
Napadač koji je u gej klubu u Orlandu ubio 50 osoba i ranio 53, identifikovan je kao Omar Maten. Policija proverava da li je bio povezan sa ekstremistima.
 
Dvadesetsedmogodišnji Maten je živeo u mestu udaljenom oko 150 kilometara od Orlanda. Prema prvim informacijama, njegovi roditelji su poreklom iz Avganistana. 
 
On je u klubu nekoliko časova držao taoce, a potom je ubijen u policijskoj akciji.  Pucnjava i napad u noćnom klubu u Orlandu može da se tretira kao "domaći teroristički incident", rekao je danas lokalni šerif. 
 
Policija je takođe saopštila da ispituje da li je napadač delovao sam. 
 
U međuvremenu, FBI je saopštio da je moguće da je napadač imao sklonosti ka islamističkom ekstremizmu, navodi AFP.

 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet