Fejsbuk zbog Orlanda aktivirao funkciju "provera bezbednosti"

Fejsbuk je, posle masakra u Orlandu, na Floridi u kom je ubijeno 50 ljudi, prvi put u SAD aktivirao funkciju "provera bezbednosti".

Ta funkcija je uvedena u oktobru 2014. godine i omogućava korisnicima da objave da su bezbedni kada je u pitanju neka prirodna nepogoda ili kriza.

"Probudivši se jutros, užasnuo sam se kada sam čuo za pucnjavu u Orlandu. Moje misli i molitve su uz žrtve, njihove porodice i LGBT zajednicu", objavio je na svom zvaničnom nalogu direktor Fejsbuka Mark Zakerberg.

Posle napada na društvenim mrežama ubrzo je otvorena tema #PrayforOrlando.

Masovno davanje krvi u Orlandu, gejevima zabranjeno

Nekoliko stotina, ako ne i hiljada Amerikanaca učestvuje u ogromnoj akciji davanja krvi za ljude ranjene tokom pucnjave u gej klubu u Orlandu.

Međutim, gej ljudima koji su imali seksualni odnos u poslednjoj godini zabranjeno je da daju krv.

"Gardijan" navodi da je to pravilo počelo da se primenuje tokom širenja HIV virusa i side osamdesetih godina prošlog veka.

Pripadnici LGBT zajednice su protestovali protiv te zabrane.

Podsetimo, najmanje 50 osoba je ubijeno, a 53 su ranjene u najmasovnijoj pucnjavi u istoriji SAD u noćnom gej klubu u Orlandu na Floridi. Napadač, koji je ubijen, identifikovan je kao američki državljanin avganistanskog porekla Omar Matin (29).

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet