Cipras poklonio Ban Ki Munu prsluk za spasavanje

Grčki premijer Aleksis Cipras poklonio je danas u Atini generalnom sekretaru UN Ban Ki Munu prsluk za spasavanje kao simbol prelaska migranata preko Egejskog mora.
"To je simboličan poklon, sredstvo koje je spasilo živote hiljada izbeglica pristiglih na grčka ostrva preko Egejskog mora", rekao je Cipras prilikom uručivanja prsluka Ban Ki Munu, koji boravi u poseti Atini. Ban je zahvalio Ciprasu na poklonu, kojeg je najpre obukao naopako, a ubrzo potom skinuo.
 
Ban Ki Mun je pohvalio grčki narod i vladu zbog "solidarnosti i gostoljubivosti prema izbeglicama" i dodao da veoma žali za onima koji su se udavili u Sredozemnom moru.
 
Prema podacima Medjunarodne organizacije za migracije, od januara do maja ove godine oko 2.510 ljudi udavilo se pri pokušaju prelaska Sredozemnog mora, dok je u istom periodu prošle godine život izgubilo 1.855 osoba.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet