Avganistan: Talibani oteli 25 muškaraca

Talibanski borci u južnoj avganistanskoj provinciji Helmand odveli su najmanje 25 muškaraca iz autobusa i automobila na auto-putu koji povezuje Kabul sa jugom zemlje.

Omar Zuak, portparol guvernera Helmanda, rekao je da su talibani oslobodili 18 žena i dece nakon što su zaustavili veliki broj autobusa i automobila u blizini grada Gerešk.

On je rekao da je 25 muškaraca odvedeno i da ih drže talibani. Portparol talibana Jusuf Ahmadi rekao je da je 27 ljudi odvedeno iz tri autobusa i da ih trenutno saslušavaju.

"Oni koji su nevini biće oslobođeni, ali oni koji rade za robovsku administraciju bezbednosnih organa Kabula biće izvedeni pred sud", rekao je on.

Otmica je usledila nakon niza sličnih incidenata u drugim delovima zemlje, a posebno su opasni putevi, jer većina stanovnika Avganistana koristi drumski saobraćaj.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet