FOTO: Angelu Merkel turski list predstavio kao Hitlera

Na naslovnoj strani turskog lista "Akšam" objavljena je fotografija nemačke kancelarke Angele Merkel sa doradama koje podsećaju na lik Adolfa Hitlera.

Liku nemačke kancelarke docrtani su brkovi, kao što ih je svojevremeno imao lider Trećeg rajha, a njena ruka je podignuta u vazduh, podsećajući na nacistički pozdrav.

Nemački list Špigl ocenjuje da se Akšam svrstava u medije koji podržavaju aktuelnu tursku vlast.

Na ovaj način su turski novinari reagovali na odluku Nemačke da zabrane uživo uključenje turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana na mitingu u Kelnu, koji je održan prošle nedelje.

I drugi turski mediji su oštro kritikovali odluku Berlina, dok je list Jeni Akit objavio članak sa naslovom "Nemačka nije prijatelj, već neprijatelj".

Istovremeno, list Takvim objavio je tekst u kojem se, između ostalog, navodi i da je "Nemačka, koja se tobože otarasila nacističke prošlosti, najzad skinula masku, kao i da podržava pučističku bandu Fetulaha Gulena".

  • Pera_Kabanicar

    03.08.2016 16:48
    Turci
    Turci su malo bezobrazni, u Nemačkoj živi nekoliko miliona Turaka koji svoj novac, zarađen u Nemačkoj, leti troše u Turskoj. Turci su Srbiju unazadili pod svojom vladavinom. Uporedite Vojvodinu i centralnu Srbiju po svemu i videćete ogromnu razliku, premda Turaka nema više od 100 godina...i niko ne želi da se menja i da ukloni ostatke turskih običaja. Još da letujem kod njih...nikada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.