Slabije pamćenje Hilari Klinton zbog potresa mozga

Demokratski predsednički kandidat Hilari Klinton rekla je Federalnom birou za istrage da se ne seća svih brifinga u vezi sa rukovanjem osetljivim informacijama dok je bila državni sekretar, zbog potresa mozga koji je pretrpela 2012. godine.

Američki Federalni biro je objavio razgovor koji je 2. jula vodio sa Hilari Klinton u vezi sa istragom njenog korišćenja privatnog servera za mejlove u vreme dok je bila američka državna sekretarka. FBI je, takođe, objavio i sažeti pregled ukupne istrage.

Posledice te istrage već više od godinu dana prate Klintonovu, koja će na izborima 8. novembra kao rivala imati republikanca Donalda Trampa.

Republikanci su u više navrata prozivali Klintonovu zbog ovog slučaja, što je doprinelo da ankete pokazuju da mnogi birači sumnjaju u njenu pouzdanost. Ona je kasnije rekla da kada se osvrne na to, žali zbog upotrebe privatnog servera dok je bila na funkciji državnog sekretara.

Dokument od 58 strana koji je objavio FBI sadrži i tehničke detalje o tome kako je server u podrumu njene kuće bio postavljen. Današnje objavljivanje ovih dokumenata je veoma neuobičajen korak, ali on pokazuje izuzetno interesovanje javnosti vezano za ovu istragu.

Direktor FBI Džejms Komi rekao je da, iako su Klintonova i njeni saradnici bili „izuzetno nemarni”, biro nije utvrdio da je reč o namernom kršenju zakona.

  • m

    03.09.2016 20:06
    @Steva

    Ti si našao nekoga da prozivaš a nisi u stanju da ispravno sastaviš jednu prostu rečenicu!
  • Steva-NS

    03.09.2016 17:22
    Kako stvari stoje,pitanje je da li uopšte,ima mozga ! Tako je potres nebitan !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.