Prva tužba protiv Saudijske Arabije za 11. septembar

Amerikanka Stefani Desimone, koja je izgubila supruga u terorističkom napadu na Pentagon 11. septembra 2001. godine, prva je državljanka SAD koja je tužila Saudijsku Arabiju pošto je Senat usvojio zakon kojim se porodicama žrtava omogućava da tuže Saudijsku Arabiju.

Stefani Desimone je tužbu podnela u Vašingtonu, a tvrdi da je Saudijska Arabija pružila materijalnu pomoć terorističkoj organizaciji Al Kaidi koja je preuzela odgovornost za napade 11. septembra.

Američki mediji navode da je ovo prva tužba protiv Saudijske Arabije i da se u dokumentima poslatim sudu ističe "da nije bilo podrške Saudijske Arabije, Al Kaida ne bi mogla da planira niti izvede napade 11. septembra".

Američki predsednik Barak Obama uložio je veto na predlog ovog zakona, ali je Senat odbacio veto i ubedljivom većinom usvojio zakon.

  • Gavra

    02.10.2016 22:12
    Ako ova tužba prodje ...
    a proći će , biće ih još 11.000 , što Saudijska Arabija može bez problema da plati - ali i da se zamisli jer sad podržava IS......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet