Holandski novinar ubijen u Libiji

Jedan holandski novinar ubijen je u Libiji dok je izveštavao o borbama između snaga vlade nacionalnog jedinstva i ekstremističke Islamske države u Sirtu.

"Jedan holandski novinar ubijen je danas, pogođen je u grudi snajperom Islamske države dok je izveštavao o borbama u Sirtu", rekao je doktor Akram Glivani, portparol centralne bolnice u Misurati gde se prebacuju ranjeni pripadnici provladinih snaga.

On je rekao da se telo novinara nalazi u bolnici u Misurati, gradu na 200 kilometara zapadno od Sirta.

Libijska vlada nacionalnog jedinstva, koja je 12. maja pokrenula ofanzivu da preuzme Sirt, poslednje uporište džihadista u toj zemlji, vodi danas žestoke borbe u tom gradu.

U današnjim borbama je prema saopštenju libijskih snaga, poginulo najmanje 10 džihadista i osam njihovih pripadnika.

Operaciju u Sirtu podržava američka avijacija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.