Bombardovana sahrana u Jemenu, poginulo 100 ljudi

Stotinu ljudi je poginulo kada je prepuna sala za sahrane u glavnom gradu Jemena, Sani pogođena u napadu aviona međunarodne koalicije koju predvodi Saudijska Arabija.

U bombardovanju je ranjeno više od 520 ljudi, izjavili su zvaničnici Ministarstva zdravstva koje je pod kontrolom pobunjenika.

Među poginulima i ranjenima su vojni i bezbednosni zvaničnici pobunjenika, šiitskih Hutija koji se bore protiv međunarodno priznate vlade predsednika Abeda Raboa Mansura Hadija i njegovih saveznika, pristalica bivšeg predsednika Alija Abduleha Saleha.

Koalicija predvođena Saudijskom Arabijom podržava Hadijevu vladu u jemenskom gradjanskom ratu.

"Bilans je težak: više od 520 ranjenih, i više od 100 poginulih. Broj će verovatno rasti. Tela nekih žrtava su ugljenisana, druga su razneta", rekao je portparol Ministarstva zdravstva, Tamim Al-Šami, za televizijski kanal pobunjenika "Al Masira".

Nešto ranije večeras, drugi zvaničnik Ministarstva zdravstva, Naser Al-Argali, rekao je da su poginula 82 čoveka i da su 534 ranjena.

Na meti avionskog napada je bila sala u kojoj su se mnogi okupili popodne da bi izrazili saučešće zbog smrti oca "ministra unutrašnjih poslova", Džalala al-Ruihena.

  • Realista

    08.10.2016 23:22
    100%
    Bar jednom tamo je sigurno bilo sve jedno...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet