Greškom gađali sahranu i ubili 140, a ranili 600 ljudi

Vojna koalicija predvođena Saudijskom Arabijom, koja se bori protiv jemenskih pobunjeničkih snaga, saopštila je da je njen bombarder "greškom gađao" sahranu u Sani kada je ubijeno više od 140 ljudi, a preko 600 ranjeno.

Kako se navodi u saopštenju Zajedničke komisije za procenu (JIAT), bombarder je prošle nedelje gađao sahranu zato što je posedovao "pogrešne informacije".

Zbog nepoštovanja koalicionih dogovora i procedura, kao i davanja netačnih informacija, avion je preusmeren na pogrešnu lokaciju što je dovelo do smrti civila, saopštio je tim istraživača.

Saudijska vojska je najavila da će zbog propusta pokrenuti disciplinski postupak protiv odgovornih.

Koalicija okupljena oko Saudijske Arabije danas je prvi put priznala da stoji iza bombardovanja u Sani, posle početnog negiranja, navodi agencija AP.

Najmanje 140 ljudi poginulo, a preko 600 je ranjeno u vazdušnom napadu međunarodne koalicije koji se dogodio prošle subote. Više o ovoj tragediji možete pročitati OVDE. 

  • Mile zlojeb

    15.10.2016 18:28
    Više sreće sledeći put.
  • zoran

    15.10.2016 17:58
    da, da slučajno
    Hteli su da pobiju vojne zvaničnike Huta koji su bili na toj sahrani. Dakle laže je da je slučajno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet