Predsednik Indonezije: Kastracijom ćemo izbrisati pedofiliju

Predsednik Indonezije Džoko Vidodo izjavio je da će novim zakonom o hemijskoj kastraciji pedofilija u toj zemlji biti potpuno "izbrisana".

Vidodo je u intervjuu za Bi-Bi-Si rekao da Indonezija poštuje ljudska prava, ali da "neće biti kompromisa", kada je u pitanju kažnjavanje seksualnih zločina.

"Bićemo veoma strogi. Donosićemo maksimalne kazne za seksualne zločine. Po mom mišljenju, hemijska kastracija, ako je budemo stalno primenjivali, smanjiće seksualne zločine i vremenom će ih izbrisati", rekao je Vidodo.

U Indoneziji je ranije ovog meseca usvojen zakon kojim je odoborena hemijska kastracija za pedofile. Zakon je izazvao oštru debatu u parlamentu, a indonežansko udruženje lekara je saopštilo da njegovi članovi ne treba da budu uključeni jer ta procedura krši lekarsku etiku.
 

  • !?

    20.10.2016 09:52
    Zlocin i Kazna
    Komentar Kantar je ok.Sem hemijske kastracije,staviti pedofile na dozivotnu robiju i tezak fizicki rad.I uostalom sve koji muce (ljude ali i zivotinje),siluju,tuku,uhode prete,sklonite ih sa nase Planete.
  • Kantar

    20.10.2016 09:13
    Ne dolazi zločin iz mu*a već iz mozga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet