Bivši šef policije uhapšen zbog nestanka studenata

U meksičkom gradu Iguali uhapšen je bivši šef policije Felipe Flores zbog slučaja nestanka 43 studenta u tom gradu 2014. godine.

Oni su nestali nakon što su ih napali pripadnici lokalne policije. Flores je uhapšen u okviru operacije u kojoj su učestvovale federalna policija, vojska i kancelarija javnog tužioca, saopštila je Komisija za nacionalnu bezbednost.

On je bio šef policije u Iguali kada su policajci napali više desetina studenata u tom gradu 26. septembra 2014. godine, nakon što su oni ukrali autobuse zbog protesta u Meksiko Sitiju. AFP navodi da će njegovo hapšenje možda otkriti nove detalje o sudbini studenata u slučaju koji je zadao velike muke adminstraciji predsednika Enrikea Penje Nijeta.

Tužilaštvo je ranije saopštilo da su policajci predali 43 studenta pripadnicima narko-kartela Hereros Unidos, koji su ih ubili, zapalili njihova tela na deponiji i bacili u reku.

Nezavisni stručnjaci iz Međuameričke komisije za ljudska prava su, međutim, negirali vladine zaključke navodeći da ne postoji dokaz da su studenti spaljeni na deponiji.

Kancelarija javnog tužioca pristala je da sprovede nove istrage.iše od 130 osoba je do sada uhapšeno zbog nestanka studenata, uključujući bivšeg gradonačelnika, nekoliko policajaca i pripadnika narko-kartela Hereros Unidos.

  • BadRobot

    22.10.2016 12:22
    E jbt
    U kakvom mi svetu živimo ... strašno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet