Egzorcizam i dalje "popularan" u Italiji, nakon rituala ljudi povraćaju spajalice i kamenje

Italija je poznata po egzorcizmima, a pola miliona Italijana zahteva sprovođenje ovog rituala svake godine.

Godine 2015, ovaj obred isterivanja zlih duhova izvršen je nad celim jednim gradom i to iz helikoptera.

Tri godine pre toga, katolička eprahija iz Milana pokrenula je posebnu telefonsku liniju za egzorcizam, koja se usijala ove godine nakon smrti najpoznatijeg isterivača zlih duhova, oca Gabrijela Amorta.

Amortov štićenik, sedamdesetdevetogodišnji otac Vinćenco Taraboreli kaže da sada sprovodi i do 30 isterivanja zlih duhova nedeljno u svojoj sobi bez prozora. Međutim, ima dosta problema da pronađe naslednike koji bi mu pomogli, a kasnije i preuzeli njegov posao jer se svi uglavnom plaše.

Ritual koji se nije promenio još od srednjeg veka, uključuje isterivanje demona iz tela putem molitvi i osuda, a izvodi se nakon što psiholog ili psihijatar isključe da je uzrok problema medicinske prirode.

Taboreli podstiče prvo konsultovanje sa lekarima čiji izveštaj traži da vidi pre izvođenja rituala.

Nakon obreda egzorcizma osobe nad kojima je izvršen ritual obično imaju nagon za povraćanjem, a sadržaj je prilično neuobičajen, od spajalica do kamenja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.