Izraelski političar: Zemljotres je božja kazna Italiji

Zamenik ministra za regionalnu saradnju Izraela Ajub Kara rekao je da je zemljotres u Italiji "Božja kazna Italiji".

Kako je rekao, to je "božja kazna" jer je Italija bila uzdržana prilikom glasanja o Starom Gradu u Jerusalimu.

Za stanovnike Izraela i Jevreje koji žive svuda po svetu, Stari grad je obeležje viševekovnih veza Izraela i Jevreja.

Kara, inače i član desničarske stranke Likuda Bendžamina Natenijahua, u trenutku zemljotresa zatekao se u Vatikanu, ali je kako kaže, bio ubeđen da će ga "Bog zaštititi", jer je Vatikan osudio ocenu Uneska da je Stari grad u Jerusalimu arapski.

Vladajuće stranke u italijanskom parlamentu osudile su Karinu izjavu i traže od izraelskog predsednika da smeni Karu, tim pre što bi italijanski predsednik Serđo Matarela trebalo uskoro da poseti Izrael i Palestinu.

Centralnu Italiju je jutros pogodio snažan zemljotres, magnitude 6,6 Rihtera i naneo toj zemlji veliku materijalnu štetu. Povređeno je dvadesetak osoba, a poginulih nema.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet