Poslednji dan kampanje u SAD, mrtva trka između Trampa i Klinton

Kandidati u trci za Belu kuću iskoristiće poslednji dan predizborne kampanje uoči sutrašnjih predsedničkih izbora za mitinge širom zemlje.
Demokratska kandidatkinja Hilari Klinton (69), koja se nada da će da postane prva žena predsednik posle 44 predsednika SAD, za danas je planirala dva mitinga u Pensilvaniji, jedan u Mičigenu i poslednji u Severnoj Karolini malo pre ponoći. 
 
U Pensilvaniji će joj se pridružiti odlazeći predsednik Barak Obama sa suprugom Mišel, kao i njen suprug bivši predsednik Bil Klinton i njihova ćerka Čelzi. Na tom skupu će biti i muzičari Brus Springstin i Džon Bon Džouvi.
 
Klintonova, koja želi da nastavi Obaminu politiku, u nedelju je sa olakšanjem primila vest direktora američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) Džejmsa Komija, koji je rekao da se posle pregleda novootkrivenih mejlova, koje je slala ili primala Hilari Klinton, ne menja njihov zaključak da protiv nje ne treba da bude podignuta optužnica. 
 
Republikanski kandidat Donald Tramp (70) danas će imati skupove u Floridi, Severnoj Karolini, Pensilvaniji, Nju Hempširu i Mičigenu.
 
Poslednje ankete pokazuju da je "mrtva trka" između dva kandidata za predsednika SAD. Predizbornu kampanju, koju su obeleželi ekscesi i skandali, izazvali su različite reakcije drugih velikih sila. 
 
Kina je iskoristila američku kampanju za propagandu svog režima koji je putem medija osudio "manjkavosti" demokratskog sistema u SAD. 
 
Ruski predsednik Vladimir Putin nedavno je osudio "histeriju" u SAD koje su optužile Rusiju da se meša u njena unutrašnja pitanja u korist Donalda Trampa.
  • Dragan

    07.11.2016 13:48
    Napred Tramp.
  • neko

    07.11.2016 12:11
    Tramp bi bio dobar za Srbiju.
  • Бранислав

    07.11.2016 11:51
    ..Трампу неће дозволити да буде председник САД...Хилари ће бити "прва жена" председник САД..и она ће дати "благослов" за почетак многих ратова широм земаљске кугле..поново ће кренути сукоби у Украјини..распламсаће се у Сирији, Ираку и Либији..кренуће сукоби на југу Србије, Рашкој и Босни...њеном победом креће завршна фаза пред свеопшти рат...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.

U Hrvatskoj počela predizborna tišina

U Hrvatskoj je u ponoć stupila na snagu predizborna tišina uoči parlamentarnih izbora u sredu, 17. aprila, a trajaće do zatvaranja birališta u 19 časova.

VIDEO: Tuča u gruzijskom parlamentu

Na sastanku pravnog odbora parlamenta Gruzije, gde se raspravlja o projektu zakona o transparentnosti stranog uticaja, jedan od opozicionih poslanika napao je predstavnika vladajuće partije.

Izraelska vojska tvrdi da se taoci drže u Rafi

Izraelska vojska saopštila je večeras da se taoci oteti tokom napada palestinskog islamističkog pokreta Hamas 7. oktobra drže u Rafi, na jugu pojasa Gaze, gde Izrael želi da pokrene vojnu ofanzivu.