Hilari Klinton krivi direktora FBI za poraz na izborima

Hilari Klinton je za svoj neuspeh na izborima za predsednika SAD okrivila direktora Federalnog istražnog biroa FBI Džejmsa Komija, koji je nekoliko dana uoči izbora saopštio da je obnovio istragu u vezi s njenim mejlovima.
U konferencijskom razgovoru s partijskim donatorima, Klintonova je rekla da je odluka Komija da pošalje pismo Kongresu o obnovi istrage njenih mejlova 11 dana pre izbora vratila kontroverzu u vesti, piše list Njujork tajms.
 
"Ima mnogo razloga zašto izbori kao ovi nisu uspešni. Naša analiza je da je Komijevo pismo koje je podstaklo sumnje koje su, kako se kasnije pokazalo, bile neosnovane, zaustavila naš zamah", rekla je Klinton, prema rečima neimenovanog donatora koji je preneo njene komentare.
 
Komi je dva dana pre izbora poslao novo pismo Kongresu u kojem je naveo da su pregledani novootkriveni mejlovi i da je FBI ostao pri ranijem stavu da protiv Hilari Klinton ne treba da bude podignuta optužnica.
 
Klinton je rekla da je to drugo njegovo pismo, u kojem je ponovo oslobođena sumnji, nanelo još veću štetu.
 
Mnoge ankete su davale prednost demokratskoj kandidatkinji u mnogim ključnim državama, ali su, prema njenim rečima, morali da rade mnogo da povrate tu prednost posle Komijevih pisama poslanicima.
  • Zivan

    13.11.2016 08:57
    Hilari je baš gramziva i sujetna, sada su joj krivi svi drugi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.