Mekdonalds tužio Firencu za 18 miliona evra

Lanac brze hrane Mekdonalds tuži Firencu za skoro 18 miliona evra odštete.

Firenca je blokirala otvaranje Mekovog restorana na jednom od najznačajijih istorijskih trgova. Naime, uprava Firence je odbila zahtev Mekdonaldsa da koristi jednu lokaciju na Pjaci del Duomo, zbog "očuvanja autentičnosti grada".

Zbog toga je ovaj lanac restorana tražio odštetu od 17,8 miliona evra, koliko je procenjeno da će izgubiti u narednih 18 godina zbog gubitka pomenute lokacije.

Iz kompanije su rekli kako su bili spremni na kompromise kao što bi bilo uvođenje italijanskih tradicionalnih prehrambenih proizvoda u ponudu, kako su nalagali tamošnji propisi, ali da ni to nije bilo dovoljno vlastima Firence. U saopštenju lanca restorana brze hrane piše da je u pitanju diskriminacija koja "šteti slobodnom protoku kapitala i privatnoj inicijativi".

Za Mek je ovo drugi takav udarac ove godine, prethodno su se vatikanski kardinali glasno suprotstavili otvaranju restorana u blizini Trga Svetog Petra.

  • Bravo za Firencu!

    13.11.2016 16:30
    Mek je zlo, isto kao i Buger King, KFC njima slicni.
    Pogledajte kako nastaje hrana koju vam prodaju i sta jedete http://youtu.be/C66su5tsRko

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet