Snouden tvrdi da je poznata zgrada u Njujorku špijunski centar

Iako se godinama verovalo da je poznata zgrada u Njujorku iz koje radi telekomunikacijska kompanija AT&T samo običan oblakoder, Edvard Snouden tvrdi da ima informacije da se u njoj nalazi i tajna stanica za prisluškivanje NSA.
Informacija je objavljena u tekstu u Interseptu, koji je nakon Snoudenovih navoda krenuo da istražuje arhitektonske planove zgrade i obavio niz intervjua s bivšim zaposlenima AT&T-a.
 
Tajni dopisi koje je objavio Snouden pokazuju da je agencija mogla da prisluškuje pozive iz SAD prema drugim zemljama i to upravo iz ovog oblakodera, poznatijeg i kao Long Lajns.
 
Zgradu je, inače, dizajnirala kancelarija arhitekte Džon Karl Varneke & Ašociates, a izgrađena je tako da može da izdrži i nuklearni napad.
  • Zivan

    20.11.2016 08:26
    AT@T nije jedina vodeća svetska kompanija koja je deo prostora odvojila za američke tajne službe. I Vikiliksovih izveštaja vidi se da da Majkrsoft, Aple, Google, Facebook.., omogućavaju ovim službama uvid u sve moguće podatke...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet