Kraljica Elizabeta zove Trampa u posetu

Kraljica Elizabeta će pozvati novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa u posetu Velikoj Britaniji sledeće godine, kako bi "cementirali" bliske veze dve zemlje, javlja danas list "Sandej Tajms".
Citirajući dva ministra i zvaničnika bliskog premijeru, taj list je naveo da će dogovori između Britanije i Trampovog tima o toj poseti uskoro početi, kako bi Tramp u Veliku Britaniju došao u junu ili julu sledeće godine.
 
List je preneo i da Britanija želi da poboljša "specijalnu vezu sa SAD", dok se priprema da izađe iz EU.
 
U telefonskom razgovoru nakon njegove pobede, Tramp je premijerku Terezu Mej pozvao da ga poseti što pre, navela je premijerkina služba i dodala da još nije zakazan datum njene posete Americi.
 
"Sandej Tajms" je naveo i da se britanska vlada nada da će zvanična poseta biti "tajno oružje" za cementiranje odnosa, a nakon Trampovog sastanka sa predvodnikom kampanje za Bregzit Najdželom Faražom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet