VIDEO: Kontroverzan nastup klizača obučenih kao žrtve Holokausta

Bivša olimpijska šampionka u umetničkom klizanju i njen plesni partner izazvali su kontroverze, nakon što su se u televizijskoj emisiji pojavili na ledu obučeni u uniforme zatvorenika u koncentracionim logorima.
Klizačica Tatjana Navka, supruga portparola predsednika Rusije Dmitrija Peskova, i njen plesni partner glumac Andrej Burkovski pojavili su se u subotu u emisiji "Ledeno doba" obučeni u prugaste uniforme sa žutom Davidovom zvezdom i našminkani tako da izgledaju kao da imaju modrice. 
 
Njihova tačka urađena je po filmu "Život je lep", Roberta Beninja, o ocu Jevrejinu koji se zbog svog malog sina pretvara da je njihov ostanak u koncentracionom logoru samo igra. Navka je na svom profilu na Instagramu dobila mnogo oštrih komentara. 
 
Navka, koja je 2006. godine u Torinu osvojila zlatnu olimpijsku medalju, i njen plesni partner rekli su ruskim medijima da su svojom tačkom u popularnoj televizijskoj emisiji želeli da odaju počast žrtvama Holokausta. Njihov nastup izazvao je negodovanje u Izraelu. 
 
"Motivi Holokausta nisu za zabavu, nisu za ples i nisu za rijaliti. Nijedan od šest miliona Jevreja tamo nije plesao, a koncentracioni logor nije letnji kamp", rekla je ministarka kulture Izraela Miri Regev. 
 
Peskov je danas rekao da Kremlj neće komentarisati, ali je naveo da je ponosan na nastup svoje supruge. 
 
Koreografiju za ples osmislio je osvajač srebrne olimpijske medalje iz 2002. godine Ilja Averbuh, koji je Jevrejin.  "To je moja ideja. Napravio sam mnogo plesnih nastupa na temu rada i temu Jevreja", rekao je on.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.