SAD dovoze 1.600 tenkova u Holandiju zbog "ruske agresije"

SAD dopremaju 1.600 tenkova u skladište u Holandiji, kao deo ojačavanja evropskog sistema odbrane i demonstracije snage NATO saveza zbog rastuće ruske agresije.
Vojni zvaničnik Ben Hodžis rekao je da ne misli da se bliži napad Rusije i da je reč o merama opreza, piše britanski "Independent". 
 
"Mislim da neće doći do napada, a najbolji način da se to izbegne je demonstracijom i pokazivanjem snage koju SAD poseduje", kaže. 
 
Američki Kongres je u decembru doneo Zakon o odbrani kako bi se ojačale evropske snage odbrane za 3,4 milijarde dolara, a u sklopu toga SAD planira ponovo da otvori ili uspostavi skladišta oružja u Holandiji, Poljskoj, Belgiji, kao i na dva mesta u Nemačkoj. 
 
Kako piše "Independent", nova administracija Donalda Trampa navela je da će poboljšati odnose sa Rusijom, ali nisu komentarisali da li će menjati plan o dopremanju oružja u Evropu.
 
Američki i holandski zvaničnici su naveli da se skladišta ne nalaze na granici NATO-a sa Rusijom, jer bi to bilo protivno dogovoru sa bivšim Sovjetskim Savezom.
  • Osoba M

    20.12.2016 09:19
    @Zivan
    Svesni ste nadam se da je veci deo Evropskih zemalja vec u NATO savezu, a medju njima i Holandija?
  • Djordje

    19.12.2016 19:25
    @Burga
    Nemoj spinovati, poprilicno je jadno. Mislio sam na zemlje koje su bile okupirane tokom hladnog rata, u ovom slucaju Poljska i Nemacka (istocna), a verujem da ni ostale drzave koje jos nisu osetile ruski "progres", ne bi to ni zelele.
    I drago mi je zbog ove vesti i nadam se jos vecem naoruzavanju zapadnih sila.
  • Burga

    19.12.2016 15:37
    @Đorđe
    Slažem se, Holanđani i dan-danas pamte rusku čizmu. Oh, wait...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.

U Hrvatskoj počela predizborna tišina

U Hrvatskoj je u ponoć stupila na snagu predizborna tišina uoči parlamentarnih izbora u sredu, 17. aprila, a trajaće do zatvaranja birališta u 19 časova.