Žene u Beču dobijaju džepne alarme za doček

Austrijska policija deliće glasne džepne alarme ženama koje budu posetile promenadu za novogodišnju noć u Beču kako bi se zaštitile od mogućeg uznemiravanja sličnog onom koje se dogodilo u Nemačkoj prošle godine, rekli su austrijski zvaničnici.

Portparol ministarstva unutrašnjih poslova Karl-Hajnc Grundbek rekao je danas da će policija deliti uređaje na mestima ulaza na bečku "Novogodišnju stazu" (Sylvesterpfad), put koji prolazi kroz unutrašnji grad duž koga će biti muzičkih izvođača, štandova sa pićem i drugih događaja u Novogodišnjoj noći. Ta manifestacija privlači svake godine stotine hiljada ljudi.

Desetine žena iz Kelna u Nemačkoj prijavile su da su ih grupe stranaca opljačkale ili napale prošle novogodišnje noći. Žene u drugim nemačkim gradovima prijavile su slične napade.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.