Brejvik u sudnici ponovio nacistički pozdrav

Ekstremni desničar Anders Behring Brejvik pojavio se danas pred sudom, na početku žalbenog postupka u kojem Norveška pokušava da ospori presudu o kršenju ljudskih prava ovog masovnog ubice.
Pri ulasku u improvizovanu sudnicu u zatvoru, Brejvik je, odeven u crno odelo, ponovio nacistički pozdrav pred sudijama i novinarima, ali nije davao izjave.
 
Norveška se žalila na presudu suda u Oslu iz aprila prošle godine prema kojoj su prekršena ljudska prava u slučaju Brejvika koji je od presude za ubistva i terorizam skoro u potpunoj izolaciji.
 
Brejvik (37), koji je 2011. ubio 77 osoba, tužio je norvešku vladu zbog "nehumanih uslova" u zatvoru i kršenja Evropske konvencije o ljudskim pravima. On je na prethodnom suđenju u Skijenu rekao da vlada pokušava da ga ubije držeći ga u izolaciji, ali da mu je nacistička ideologija pomogla da preživi. I na jednom ročištu prošle godine uputio je nacistički pozdrav.
 
Osuđen je za terorizam i masovno ubistvo na maksimalnu kaznu od 21 godine zatvora, a kazna može biti produžena dokle god se bude smatrao pretnjom po društvo, što će verovatno biti do kraja njegovog života.
  • dobrotvorka

    10.01.2017 21:58
    JEL
    On neki rod tompsonu?
  • EPF

    10.01.2017 19:15
    Da je pravde kao nekad...
    Elektrika, brale... pa ti pevaj!
  • ikstrim

    10.01.2017 18:59
    @TMK
    Sta tebi nije jasno, lik je izjavljivao da voli Srbiju, ima prijatelje odavde i sl.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet