Dvostruki bombaški napad u Kabulu, 38 mrtvih

Najmanje 38 osoba je ubijeno, a 80 je ranjeno u dvostrukom bombaškom napadu na zgradu avganistanskog parlamenta u Kabulu, saopštili su zvaničnici.
Odgovornost za napade preuzeli su talibani navodeći na tviteru da je meta bila obaveštajna služba koju optužuju da u zgradi Parlamenta ima kancelarije.
 
Portparol ministarstva unutrašnjih poslova Sadik Sadiki izjavio je da prvo napao bombaš samoubica, da bi odmah zatim ispred parlamenta eksplodirao automobil bomba. Među ubijenima i ranjenima ima civila, policajaca i pripadnika vojske.
 
Zgrada Parlamenta je prekoputa Američkog univerziteta u Kabulu, koji je u septembru bio meta napada u kojem je ubijeno 16 ljudi, većinom studenata. Najmanje sedam osoba ubijeno je ranije tokom dna u drugom samoubilačkom napadu, u Laškar Gahu, glavnom gradu provincije Helmand, na jugu Avganistana, a meta je bila kuća u kojoj je bio lokalni zvaničnik obaveštajne službe.
 
Za taj napad još niko nije preuzeo odgovornost, ali se pretpostavlja da su i za njega odgovorni talibani. Oni već 15 godina ratuju protiv vlade i često napadaju sedišta državnih institucija, te vojne i policijske objekte širom Avganistana.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet