Dodik: Javno ću se odreći pasoša BiH, imam srpski

Lider Republike Srpske Milorad Dodik kaže da su zvaničnici odlazeće administracije SAD nastojali da spreče njegov odlazak u SAD, jer on nije želeo da trguje interesima RS.

Takođe je najavio da će se javno odreći pasoša BiH, jer ima putnu ispravu Srbije koju će koristiti.

"Od mene je traženo da odustanem od inicijative u vezi sa Ustavnim sudom BiH, da prestanu aktivnosti u vezi sa donošenjem zakona o Ustavnom sudu BiH i da se ogradim od politike SNSD-a oko našeg dokumenta političke procene, a što sam ja odbio", rekao je Dodik.

Dodik neće prisustvovati inauguraciji budućeg predsednika SAD Donalda Trampa pošto nije dobio američku vizu. On je rekao da veruje da će sadašnji ambasador SAD u BiH vrlo brzo otići iz BiH, nakon čega će se stvoriti uslovi za dobijanje vize za SAD.

Na pitanje da li je razmišljao da sa pasošem Srbije zatraži vizu za SAD, Dodik je rekao da je sigurno da pasoš BiH neće koristiti u narednom vremenu i da će ga se javno odreći, poručivši da će koristiti pasoš Srbije koji ima.

  • Jogi Letač

    15.01.2017 21:33
    Baš me zanima na osnovu čega je dotični dobio pasoš Srbije? Da li je tu rođen? Da li tu živi?
  • NS-V

    15.01.2017 18:25
    Samo nam ovaj fali uz ove postojeće lopove i bolesne umove!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.