VIDEO: Zatraženo hapšenje potpredsednika Samsunga u Južnoj Koreji

Južnokorejski tužioci zatražili su hapšenje Li Jae-janga (48), potpredsednika najveće južnokorejske multinacionalne kompanije Samsung zbog davanja mita i umešanosti u korupcijski skandal koji je doveo do opoziva predsednika Park Geun-hje.
Li Kju-čul, portparol specijalnog tužioca koji ispituje skandal izjavio je da se Li sumnjiči za proneveru i laganja pod zakletvom pred parlamentom. 
 
Li je optužen da je dao 36 miliona dolara mita Čoi Sun-sil, dugogodišnjoj prijateljici i savetnici opozvanog južnokorejskog predsednika tražeći od nje zauzvrat da mu pomogne da zadrži mesto prvog čoveka u kompaniji pošto je njegov otac i predsednik kompanije više od dve godine u bolnici. 
 
Čoi koja je primila mito već je uhapšena i sudi joj se za "mešanje u državne poslove". 
 
Sud u Seulu o zahtevu tužilaštva izjasniće se u sredu, 18. januara. 
 
Li je ranije odbacio sve optužbe, a iz Samsunga se nisu oglašavali. Parlamentarci Južne Koreje prošlog meseca opozvali su predsednika Park Geun-hje zbog optužbi da je omogućila prijateljici Čoi da se meša u državne poslove.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet