Tramp obećao zdravstveno osiguranje za sve

Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da će njegovim planom o izmeni zakona o zdravstvenom osiguranju biti osigurani svi američki državljani.
"Imaćemo zdravstveno osiguranje za sve. Bilo je neke filozofije u pojedinim krugovima da ako ne možete platiti osiguranje, nećete ga ni dobiti. To se sa nama neće dogoditi", rekao je Tramp u izjavi za "Washington Post", ali je odbio da iznese bilo kakve detalje. 
 
Ukidanje postojećeg zakona o zdravstvenoj zaštiti, zvanog Obamacare, najvažniji je prioritet novoizabranog predsednika SAD-a. Republikanci, koji sada kontrolišu oba doma Kongresa, najavili su ukidanje Zakona o dostupnom zdravstvenom osiguranju, za koji Tramp kaže da "ne funkcioniše, a nije ni dostupan".
 
Potpuno ukidanje, bez neposredne zamene, ostaviće bez zdravstvenog osiguranja milione Amerikanaca. Bela kuća tvrdi da je Obaminim zakonom zdravstveno osiguranje dobilo 20 miliona Amerikanaca koji ga nisu imali.
 
Tramp je izjavio kako očekuje da će Kongres o tom pitanju raspravljati u narednim sedmicama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.