Više od 1,5 miliona Rusa učestvovaće u tradicionalnom kupanju

U tradicionalnom kupanju na Bogojavljenje u Rusiji očekuje se da ove godine učestvuje više od 1,5 miliona građana.
Šef Odsjeka za informacije i resursnu podršku Uprave bezbednosti ljudi na vodenim objektima Anatolij Koval izjavio je da se ovogodišnje kupanje održava u vreme radnih dana. "Očekujemo da će u njemu učestvovati veliki broj građana. Prošle godine bilo ih je više od 1,5 miliona, a toliko najmanje očekujemo i ove godine", rekao je Koval. 
 
On kaže da je planirano otvaranje više od 3.500 mesta za kupanje, a radi bezbednosti biće prisutno više od 9.000 pripadnika Ministarstva za vanredne situacije i civilnu odbranu Rusije, kao i više od 2.500 jedinica tehnike i 500 malih brodova. 
 
Na Bogojavljenje se u Rusiji najhladnija noć očekuje u Jakutiji i Krasnojarskom kraju, gde će se temperatura spustiti do minus 40 stepeni Celzijusa. Najtoplija noć biće na obali Crnog mora i na severozapadu evropske Rusije, a u Moskvi će na Bogojavljenje biti minus 10 stepeni.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet