Slavi ulazak u vladu klanjem 68 ovaca

Izraelski ministar Ajub Kara iz konzervativne partije Likud najavio je da namerava da u ponedeljak proslavi postavljenje na funkciju, a zbog toga što je naveo da će za tu priliku gosti biti posluženi mesom od čak 68 ovaca, izazvao je oštru osudu organizacija za prava životinja.
On je u nedelju postavljen za ministra bez portfelja, osam meseci nakon što je pretio da će dati ostavku na mesto zamenika ministra za regionalnu saradnju. Tada je tvrdio da se Likud rasistički odnosi prema Druzima, zajednici kojoj on pripada, podsećaju izraelski mediji.
 
Polaganju zakletve prisustvovalo je 700 ljudi, a Kara je posle te ceremonije navodno zatražio oproštaj od izraelskog premijera, vođe Likuda Benjamina Netanjahua, rekavši da je mislio da on izbegava da ga postavi, ali da je shvatio da je Netanjahu samo čekao pravi trenutak.
 
Odlučio je da se za proslavu zakolje baš 68 ovaca, kako bi se time obeležile godine koje su prošle od osnivanja države, a prvobitno je planirao da se zakolje 61 ovca, onoliko koliko je njemu godina. On je pre jedne decenije gostima poslužio 58 ovaca punjenih pirinčem i tvrdi da su pojedene za deset minuta.
 
Organizacija za prava životinja "Pustite životinje da žive" kritikovala je način na koji Kara želi da proslavi svoje postavljenje na funkciju.
 
"Ubijanje životinje slama srce i nije znak radosti. Mi smo užasnuti najavom ubijanja 68 ovaca. Žalosno je da u 2017. godini postoje oni kojima ne smeta proslava klanjem, makar to bilo i ministarsko postavljenje, svadbarska gozba ili roštilj povodom dana nezavisnosti", saopštila je ta organizacija i pozvala Karu da nađe drugi način za slavlje.
 
Kara je inače u oktobru izazvao kontroverzu kada je tokom posete Vatikanu izjavio da su dva velika zemljotresa koja su tada pogodila Italiju bila kazna jer je ta zemlja u Unesku glasala za rezoluciju kojom se ne poštuje jevrejska veza sa Brdom hrama u jerusalimskom Starom gradu. Na tom svetom mestu, koje Arapi zovu Haram al-Šarif (Uzvišeno utočište), nalazi se džamija Al-Aksa, treća po značaju u islamu, a tamo su nekada bili jevrejski hramovi.
  • Veganka

    28.01.2017 15:36
    http://youtu.be/t0FRfwF9G5A
    Ološ ljudski
  • Ja

    28.01.2017 14:34
    I Veganka sa svojim Youtube linkom i komentarom o lešojedima za 3..2..1..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet