U Mančesteru postavljeni metalni šiljci protiv beskućnika

Metalni šiljci koji bi trebalo da spreče beskućnike da spavaju na zemlji postavljeni su danas ispred zgrade u centralnom delu engleskog grada Mančestera.
"Indipendent" navodi da su gradske vlasti osudile postavljanje "degradirajuće" naprave kod zgrade u oblasti Pal Mal kort.
 
Šiljci su postavljeni na privatnom posedu odmah pored zgrade za čije je održavanje zadužena firma "GVA".
 
Portparol gradskih vlasti Mančestera Pet Kerni izjavio je da šiljci nisu odgovor za beskućnike i da vlasti ne žele da vide takve naprave u centralnom delu grada.
 
Ovakvi šiljci pojavljivali su se i ranije u Mančesteru i drugim gradovima, a javnost obično negativno reaguje.
  • danas

    30.01.2017 17:13
    danas je umro najveci mrav...
  • evgenije

    30.01.2017 15:31
    Ovo sam video još 1990-1992. godine dok sam živeo u Johanesburgu u Južnoj Africi. Na betonskim ogradama oko parkova, na žardinjerama, na svemu na čemu je moglo da se sedne a da to nije bila klupa bili su postavljeni šiljci kako crnci ne bi mogli sedeti na javnom mestu. Vlasti u Johanesburgu su smatrale da je ružno gledati besposlene crnce kako sede i gluvare po ulicama pa su doneli propis o postavljanju šiljaka. Međutim, crnci su se brzo snašli pa ih je na stotine sedelo na ivičnjacima trotoara ili jednostavno čučalo leđima naslonjenim na zidove zgrada. I ja kao belac sam se pored tih šiljaka osećao kao da sam živeo u koncentracionom logoru. Posle par godina pao je i taj njihov aparthejd pa su šiljci uklonjeni.
  • prof Manchester

    30.01.2017 15:31
    Postoji svratiste, hoce beskucnike da sklone sa ulica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet