VIDEO: Brazilska policija štrajkuje, broj ubistava porastao za 650 odsto

U čak 30 gradova širom Brazila policija štrajkuje i odbija da sprovodi zakon i štiti građane, a posledice ovog bezvlašća su zastrašujuće, pišu strani mediji.
Kako izveštava britanski "Dejli Mejl", za tri dana od početka policijskog štrajka broj ubistava skočio je za neverovatnih 650 odsto. Najmanje 52 ljudi je ubijeno, a banditi haraju ulicama naoružani mačetama i vatrenim oružjem, pljačkaju prodavnice, pale autobuse i ostavljaju mrtva tela za sobom na ulicama. 
 
Nasilje je najgore u priobalnoj saveznoj državi Esprito Santo, gde su neredi i zločini primorali vlasti da zatvore bolnice i škole. 
 
U glavnom gradu ove države, Viktoriji, stopa ubistava iznosila je 2015. godine dva dnevno, dok je u zadnja tri dana prijavljeno 17 ubistava. 
 
Na zahtev lokalnih vlasti, savezne vojne trupe od ponedeljka uveče patroliraju ulicama. Ukupno je 1.000 vojnika i 200 pripadnika nacionalne garde a komandant vojne policije u međuvremenu je smenjen. 
 
Od izbijanja krvavih nereda, savezne vlasti pristale su da se nađu s policijskim zvaničnicima i pregovaraju o većim platama.
 
 
  • daleko bilo

    08.02.2017 08:40
    Nadam se ako nasi pocnu da strajkuju da ce se to odnositi samo na zastitu onih zbog kojih strajkuju a ne i na narod.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.