Wikipedia zabranila citiranje Daily Maila

Urednici Wikipedije izglasali su zabranu Daily Maila kao izvora za svoje članke, jer je "generalno nepouzdan".
Ovo je krajnje neobičan potez Wikipedije, koja nikada nije zabranila citiranje svih vesti nekog medija, piše "Guardian".
 
Obrazložili su to reputacijom koju su stekli godinama: "slabo proveravanje činjenica, senzacionalizam i direktno fabrikovanje".
 
O ovome se raspravljalo još od početka 2015. godine, a uputstvo volonterima koji kreiraju sadržaj online enciklopedije jednostavno kaže da se umesto informacije objavljene u Daily Mailu objavi neki drugi pouzdaniji izvor, kako u budućnosti tako i u već objavljenim člancima.
  • B

    09.02.2017 13:23
    Predlažem da se prebace na Informer, to su novine sa višegodišnjom tradicijom i poštovanjem koje su zaradili napornim radom. Prosto se ne zna šta je bolje - komplikovani mehanizam provere svake vesti pre nego što je objave, istraživačko novinarstvo koje neguju ili profinjeni rečnik kojim obiluju njihovi naslovi. Sve pohvale!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet