Šef Epla: Lažne vesti ubijaju ljudske umove

Šef Epla Tim Kuk pozvao je vlade širom sveta da pokrenu kampanju za informisanje javnosti u borbi protiv "pošasti lažnih vesti" koja, kako je rekao, ubija ljudske umove.
On je u intervjuu za Dejli Telegraf ocenio da su porast broja lažnih vesti izazvala "beskrupulozna preduzeća, odlučna da privuku onlajn čitaoce po svaku cenu".
 
"Prolazimo ovde kroz vremenski period u kojem, nažalost, pojedine osobe koje pobeđuju su one koje provode svoje vreme pokušavajući da dobiju najviše klikova, a ne da govore najviše istine. To, na neki način, ubija ljudske umove", smatra Kuk.
 
Epidemija lažnih vesti, naglasio je, predstavlja "veliki problem u velikom delu sveta" i zahteva delovanje vlada i tehnoloških kompanija. Kuk je pozvao na pokretanje kampanje, sličnoj kampanjama koje su promenile stavove o životnoj sredini, kako bi se, kako je naveo, edukovala javnost o pretnji koju predstavljaju fabrikovane onlajn priče.
 
"Mora da bude ukorenjena u školama, mora da bude ukorenjena u javnosti. Mora da bude masovna kampanja", poručio je Kuk.
  • Klajn

    11.02.2017 19:26
    Ne postoji "epl", postoji kompanija Apple (berzanski znak: APPL) i ima zasticeno ime. Sve ostalo je falsifikat. CEO kompanije je Tim Cook i nepristojno ga je nazivati Kuk. Isto bi bilo kao kad bi nasa imena bivala transkribovana na engleski pa bi Ceca bila Sisa, a Minja bila Mindza.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet