Devojku s tumorom na mozgu izbacili iz bolnice

Devojka obolela od tumora na mozgu bila je prisiljena da napusti bolnicu u Teksasu i vrati se u centar za migrante jer su tako odlučili imigracijski službenici, tvrde njeni advokati.
Dvadesetšestogodišnja Sara navodno nije imala pravo boravka u SAD-u u trenutku kada joj je dijagnostikovan rak. Njena pravna zastupnica, Melisa Zuniga, rekla je kako su imigracijski službenici došli po njenu klijentkinju u bolnicu, vezali joj ruke i noge i odneli je iz bolnice. 
 
"Žali se na bolove", rekla je Zuniga. Osim što joj je uskraćena nega, nije joj omogućena ni komunikacija s porodicom. U centru je počela da se žali na jake glavobolje, a 10. februara je kolabirala.
 
Odvezena je u bolnicu Texas Health Huguley gde su je doktori pripremali za operaciju, ali je, prema "Njujork Dejli Njuzu", otpuštena iz bolnice pre nego što je došlo do operacije. 
 
Portparol imigracijskog centra rekao je: "Zdravlje, sigurnost i dobrobit osoba koje su nam poverene na staranje su nam jako važni. Poput svih pritvorenika i Sara će imati pristup medicinskoj nezi 24 sata dnevno, a osim toga, imaće pristup i potrebnim specijalizovanim tretmanima van centra."
 
Sara je na sudu izjavila kako je u SAD ušla ilegalno 2015. godine, a nedugo potom je uhapšena. Sud je naložio njenu deportaciju nakon što je propustila rok u kojem je mogla da zatraži azil.
  • Poštovanje

    25.02.2017 09:05
    @Nervirach
    Konj je mator, a čovek je star.

    A ni konj nije mator, nego star.
  • Alapača

    24.02.2017 19:37
    A tek kod nas!
    Ne zna se ko više samrtnika izbacuje iz bolnice Kamenica ili KCV.
    Ko je imao bolesnog člana porodice zna koja je to agonija u NS.
    Idite na polikliniku i vidite koliko ljudi u kolicima i nosilima čeka prijem satima. I koliko njih uopšte ne prime na stacionarno lečenje.

  • istina

    24.02.2017 13:46
    ko ce o cemu nego...
    Novi Sad prica i kritikuje razvijenije drzave , bar privredno i ekonomski...
    Ustvari novi SAD kritikuje SAD originalni...pseci grad kritikuje tudje negativnosti a kakve genocidne postupke je pocinio samo institut u Kamenici? itd. itd.

    Uostalom sta pisete o drugim drzavama kad imate gomile problema ovde, resite prvo svoje pa onda pricajte o drugima!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet