Ivanić najavio novo pismo Hagu koje će nositi posebni izaslanik

Predsedajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić najavio je da će posredstvom posebnog izaslanika uputiti pisma Međunarodnom sudu pravde u Hagu.
Tim pismima će ih, kako kaže, obavestiti da Predsedništvo BiH nije donelo odluku o reviziji tužbe protiv Srbije. Ivanić je rekao da će on odlučiti kada će da uputi pismo, i način na koji će ga uputiti, i da će morati da ima posebnog izaslanika, a da će o svemu blagovremeno obavestiti javnost, prenosi N1.
 
Predsedavajući Predsednistva BiH iz reda srpskog naroda juče je izjavio da je Predsednistvo BiH u krizi i dodao da bi njegovog bošnjačkog kolegu Bakira Izetbegovića sada trebalo pitati kako će ta kriza biti prevaziđena. 
 
Podsetimo, Izetbegović je u četvrtak napustio sednicu Predsedništva BiH, jer nije hteo da se izjašnjava po jedinoj tački dnevnog reda - zahtev za reviziju presude Međunarodnog suda pravde po tužbi BiH protiv Srbije za genocid. Na taj način, ponovio je Ivanić, Izebegović je blokirao rad najvišeg državnog organa u zemlji. 
 
Ivanić je rekao da ne raspolaže nijednom novom činjenicom s tim u vezi, niti je, kako je rekao, dobio bilo kakvu informaciju. 
 
"Niko mi nije ponudio, niko od mene nije tražio da se organizuje rasprava, a svi kažu da sam protiv. Prosto je neverovatno koliko se teze obrću. Svi govore kako ja kao izdajem BiH, a branim Srbiju, a ni reči nisam rekao o tome. Stalno sam govorio o načinu donošenja odluka. Valjda bih i ja, kao čovek koji predstavlja BiH, trebalo da znam koji su argumenti. Valjda bi, kao neko ko u ovom trenutku predstavlja BiH, trebalo i od mene da se zatraži mišljenje. Ništa se od toga nije desilo", rekao je Ivanić, prenele su agencije. 
 
Ivanić je dodao da će to pismo MSP u Hagu morati da dostavi putem specijalnog izaslanika, nakon što je Izetbegović zabranio ambasadorki BiH u Hagu Mirsadi Čolaković, koja je predstavnik bošnjačkog naroda, da takva pisma dostavlja na naznačene adrese.
  • Панчо

    25.02.2017 17:06
    виља
    Што уплићете Хаг у ваша с8а36а? Један каже да је све договорено још 2005-те други каже да први лаже? Ја нећу да навијам ни за једног а нарочито не зато што је један србин а други је мууслиман.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet