Četvorica bogatih u Indoneziji kao 100 miliona siromašnih

Bogatstvo četvorice najbogatijih ljudi u Indoneziji jednako je ukupnoj imovini 100 miliona najsiromašnijih stanovnika ove mnogoljudne zemlje.
Prema istraživanju organizacije Oksfam od 2000. do 2016. godine broj dolarskih milijardera u Indoneziji popeo se sa jedan na 20. Četiri najbogatija čoveka u Indoneziji kontrolišu imovinu vrednu 25 milijardi dolara. 
 
Kako su izračunali u ovoj organizaciji samo jednogodišnja kamata na kapital najbogatijeg od njih, vlasnika fabrike cigareta, mogla bi da iskoreni ekstremno siromaštvo u ovoj zemlji.
 
Indonezija je u poslednjih 15 godina sa prosečnim godišnjim rastom od pet odsto svrstana u brzorastuće ekonomije, ali korist od toga nisu videli najsiromašniji jer prema podacima Svetske banke čak 93 miliona ih živi ispod granice siromaštva od 3,1 dolara dnevno. 
  • dobrotvorka

    26.02.2017 08:09
    ISTO
    Je i kod nas u Srbiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet