Deo Londona uvodi zabranu pljuvanja i prosjačenja

Lokalna uprava istočnog dela Londona najavila je uvođenje zabrane pljuvanja i prosjačenja u ovom delu britanske prestonice.
Uprava opštine Havering pokrenula je konsultacije o suzbijanju antisocijalnog ponašanja u gradu Romfordu, predgrađu Londona.
 
Nalog o zaštiti javnog prostora mogao bi da uključuje zabranu pljuvanja, žvakanja žvakaćih guma, ali i uriniranja na javnom mestu i konzumiranja alkohola, piše britanski "Ivning standard".
 
Zabrana će, takođe, uključivati takozvane baskere ili ulične svirače i igrače, kao i svaki drugi oblik "antisocijalnog ponašanja".
 
Stanovnicima Romforda dato je 28 dana na raspolaganje da iznesu svoje mišljenje lokalnim vlastima.
 
Predlog koji se odnose na prosačenje podržalo je i humanitarno udruženje "Temz rič", koje tvrdi da se često brkaju termini prosjačenje i beskućništvo.
 
Portparol ovog udruženja Majk Nikols rekao je listu "Ivning standard" da se oni slažu sa predlogom jer postoje neoborivi dokazi da većina ljudi koja prosi na ulicama Engleske te pare koristi za kupovinu kokaina, heroina i alkohola.
  • milla

    05.03.2017 13:14
    Apel
    Treba malo prošetati i "gradom kulture". Imalo bi se šta fotografisati i na trotoarima NS.
  • Nekad bilo...

    05.03.2017 10:33
    Nekada davno, u zlatno doba Novog Sada, kada je više puta osvajao titulu najčistijeg i zaista najbezbednijeg grada u tadašnjoj velikoj Jugi, bilo je takođe kažnjivo ako neko pljuje na ulici, a o gorim prestupima na javnom mestu da i ne govorim. Svaki kvart je imao svog pozornika, koji je znao svoj reon u detalje, i ako bi se neko nedolično ponašao, opomenuo bi ga, ili, zavisno od situacije primenio neke druge mere i kazne. Nekad bilo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.