Moguća zabrana Interneta u Iranu

Glavni iranski tužilac Muhamed Džafer Muntazeri poručio je da internet ima svoje prednosti, ali da može da se pretvori u pakao.
Kako javlja iranska novinska agencija IRNA, Muntazeri je na jednom skupu u Teheranu govorio o mogućim zabranama kada su u pitanju internet i društvene mreže.
 
"Koliko god internet imao svojih prednosti, on može da se pretvori u pakao", poručio je Muntazeri.
 
Tužilac se osvrnuo i na kritike na račun države u vezi sa ograničavanjem korišćenja interneta.
 
"Govore nam 'ne zatvarajte tu aplikaciju, ne oduzimajte narodu slobodu'. A kakva je to sloboda?", upitao je Muntazeri, i dodao da "Zapad na sve načine ulazi u kulturološki rat protiv muslimanskih društava".
 
Osim toga, on je naveo Kinu kao uzor kada su u pitanju internet i društvene mreže.
 
"Kina, koja ima vrlo mali procenat muslimanskog stanovništva, ne dozvoljava ulazak Zapadnoj kulturi u svoju zemlju. Zašto mi to ne bismo uradili?", poručio je Muntazeri.
 
Hasan Rouhani je dolaskom na funkciju predsjednika države 2013. godine najavio slobodniji pristup medijima i internet za stanovnike Irana. Ali, njegove reči tada su naišle na oštre kritike od strane konzervativnih opozicija.
  • Недељко

    13.03.2017 06:17
    Ма хајде!
    А хоћете на западу да ширите своју културу.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet