Erdogan: Uvesti sankcije banana republici

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je pozvao međunarodne organizacije da uvedu sankcije Holandiji.
Ovim su nastavljena sporenja vezana za političku kampanju koju Ankara sprovodi među turskim imigrantima u Evropi.
 
Rojters navodi da je Erdogan, govoreći na mitingu u pokrajini Kodžaeli, u blizini Istanbula, kazao da se Holandija ponaša poput "banana republike" i kritikovao evropske zemlje zbog toga što nisu kritikovale način na koji se Holandija ponela prema turskim ministrima.
 
Turski predsednik je to rekao na mitingu u okviru kampanje za referendum na kojem će građani odlučivati o proširenju njegovih ovlašćenja.
 
Podsetimo, ranije danas holandske vlasti proglasile su tursku ministarku za porodična pitanja Fatmu Betul Sajan Kaju "nepoželjnom" i privele je. Ona je privedena kako bi je sprečili da se obrati skupu u znak podrške turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu u Roterdamu, a potom je odvezena na holandsko-nemačku granicu. 
 
Turska ministarka se oglasila na Tviteru i navela da ju je holandska policija 30 metara ispred turskog konzulata u Roterdamu zaustavila i sprečila da uđe u njega, navodi britanska agencija.
 
Sinoć se nekoliko stotina demonstranata sa turskim zastavama okupilo ispred turskog konzulata u Roterdamu, tražeći da vide tursku ministarku za porodična pitanja dok spor između dve zemlje eskalira. Policija je postavila metalne barijere kako bi sprečila demonstrante da priđu konzulatu. 
 
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je zbog poteza holandskih vlasti da zabrane sletanje aviona u kojem je bio ministar spoljnih poslova Turske, Vladu Holandije nazvao kukavicama, ostacima nacizma i fašistima. On se u obraćanju građanima u Istanbulu osvrnuo i oštro reagovao na odluku Vlade Holandije.  
  • Недељко

    13.03.2017 06:10
    Па где сте ви?
    Они су стварно изгубили компас. Није ни чудо што десница све више јача. Идите за викенд у Турску и подржите кога год хоћете, онда се вратите, па на посао.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet