U "Ledo" osliću pronađeni paraziti

Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske saopštilo je danas da se zbog prisutnosti endoparazita iz prodaje povlači oslić bez glave, poreklom iz Španije, koji je na tržište plasiran u pakovanju kompanije "Ledo".
Tragom pritužbe potrošača, sproveden je inspekcijski nadzor i uzorkovanje proizvoda u maloprodaji, a analizom je potvrđena prisutnost parazita anisakis spp.
 
Reč je o proizvodu – oslić bez glave, "Ledo", težine 500 grama, datum zamrzavanja 8. april 2016. godine, poreklom iz Španije.
 
Proizvod ne predstavlja opasnost za zdravlje ljudi, ali zbog vidljive prisutnosti parazita nije u skladu sa normama za hranu životinjskog porekla, javili su hrvatski mediji.
  • ?

    24.03.2017 09:51
    Koliko puta je bilo koja riba, ili drugi proizvod, zamrznut i odmrznut dok ne dospe do potrošača? Svašta se dešava u međuvremenu, razne hemijske i biološke promene. Jedno je tačno, mi ne znamo šta jedemo, ni kad je u pitanju hrana biljnog, kao ni životinjskog porekla.
  • Zoki

    24.03.2017 08:46
    Ako se jede riba zarazena time u sirovom stanju parazit sva sreca ne moze da probije nas crevni trakt a nas imuni sistem ga ucauri - ovo i alergijske reakcije dovodi do problema sto nekad zahteva operaciju. Ubija ga niska temperatura.

    Druga stvar koja se ovde namece a nevezana samo za meso - jeste kakvu to hranu jedemo? Mislim da bi se svi izvrnuli kad bi znali sta sve pojedemo...
  • marko

    24.03.2017 08:36
    zasto je na slici losos, ako je u pitanju oslic?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.