Transparensi: Vreme je da uzbunjivači u EU budu zaštićeni

Vreme je da Evropska unija deluje nakon što je Evropski parlament izglasao da Evropska komisija predloži Zakon o zaštiti uzbunjivača širom Unije, saopštio je "Transperensi internešnel EU".
Ta organizacija je pozdravila potez EP i pozvala Evropsku komisiju da smisli snažan zakonodavni predlog.
 
Izveštaj Pravnog komiteta Evropskog parlamenta (JURI) već je postavio neophodne teze za sveobuhvatan zakonodavni predlog o zaštiti uzbunjivača, navodi se u saopštenju "Trensperensi internešnel EU". Dodaje se da je sada sve u rukama Evropske komisije koja do kraja godine mora da smisli dobar predlog.
 
- Imali smo i curenje informacija, skandale i suđenja, sada je vreme da deluje EU. Sada je vreme da Evropska komisija posluša glasove novinara, građanskog društva i Evropskog parlamenta i iznese predlog o zaštiti uzbunjivača širom EU bez daljeg odgađanja - rekao je Nikolas Ajosa iz "Trenseperensi internešnela".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet