Protest zbog dolaska Trampa na Svetski ekonomski forum u Davosu

Nekoliko stotina demonstranata marširalo je ulicama švajcarske prestonice Bern u znak protesta zbog planirane posete američkog predsednika Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.
Demonstranti su nosili transparente poput "Jedite bogate", "Borite se protiv Trampa, Svetskog ekonomskog foruma i kapitalizma".
 
Davos često privlači demonstrante zbog slavnih učesnika i dnevnog reda, ali pošto je Tramp iznenada najavio dolazak na sastanak 22. do 26. januara, švajcarske vlasti upozoravaju na mogućnost izbijanja nasilja na demonstracijama širom sveta.
 
Ovi protesti, koje je organizovala grupacija "RJG", protekli su mirno i bez incidenata.
 
Peticija pod nazivom "Tramp nije dobrodošao - ne dolazi u Davos" pokrenula je druga grupacija "Kampaks" i prikupila je više od 12.800 potpisa.
  • Mika Hainiken

    14.01.2018 11:58
    Zaslepljene budaletine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet