Crkva u Nemačkoj uvela plaćanje milostinje karticom

Protestantska crkva u Brandenburgu je patentirala "kutijicu" pomoću koje se milostinje mogu platiti i karticom.
Crkva u Nemačkoj uvela plaćanje milostinje karticom
Foto: Pixabay
"Klasične kutijice za sakupljanje milostinja biće opremljene i displejem i uređajem za beskontaktno plaćanje", objašnjava Protestantska crkva Berlin-Brandenburg, koja je patentnom zavodu prijavila svoj izum. 
 
Kako je crkva objasnila, iza ideje bezgotovinskog sakupljanja milostinje se ne skriva želja za većim davanjima, nego za lakšim prebacivanjem milostinje na račun crkve. 
 
"U provinciji je put do sledeće banke često vrlo dug i mukotrpan. Ovako milostinje završavaju direktno na računu, što smanjuje birokratski postupak", saopštila je crkva u Berlin-Brandenburgu. 
 
Kako kažu, razmišlja se i o proširenju ove vrste plaćanja i na celu Nemačku. U planu je i posebna aplikacija za deljenje milostinja.
  • Piško

    09.07.2018 12:20
    ...
    Martin Luter vas pozdravlja!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet