Požar u Nemačkoj, selo spremno za evakuaciju

Kod nemačkog sela Fihtenvalde, 35 kilometara jugozapadno od Berlina, izbio je šumski požar, a vlasti su meštanima naložile da se pripreme za moguću evakuaciju.
Požar u Nemačkoj, selo spremno za evakuaciju
Foto: Pixabay (ilustracija)
Zvaničnici Brandenburga saopštili su danas da bi stanovnici Fihtenvaldea trebalo da spakuju odeću, važna dokumenta i lekove uoči moguće evakuacije.
 
Požar je izbio u blizini prometnog autoputa između Berlina i Lajpciga, gde se može videti velika količina gustog dima. Zvaničnici su naveli da je vatrena stihija već uništila 90 hektara borove šume. 
 
Nemačka je već danima na udaru visokih temperatura, a meteorolozi su najavili da će takvi vremenski uslovi potrajati i u narednim danima. Sutra se očekuje da će se živa popeti na 38 stepeni Celzijusa.
  • samo pitam

    27.07.2018 09:17
    Nemacka - priprema za evakuaciju vec na samom pocetku potencijalne opasnosti.
    Grcka - totalni haos, javasluk i nebriga, rasulo koje traje danima.
    Sa kim biste se radije druzili?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet