Sin ubijao, oca osudili

Sud u Štutgartu osudio je danas na uslovnu zatvorsku kaznu od godinu i devet meseci Jerga Krečmera, čiji je sin Tim pre dve godine u svojoj bivšoj školi ubio 13 osoba, još dvoje prolaznika, a zatim i sebe.
Sud u Štutgartu osudio je danas na uslovnu zatvorsku kaznu od godinu i devet meseci Jerga Krečmera, čiji je sin Tim pre dve godine u svojoj bivšoj školi ubio 13 osoba, još dvoje prolaznika, a zatim i sebe.

Otac je proglašen saizvršiocem ubistva iz nehata, krivim za nenamerne telesne povrede i držanje oružja na nezakonski način i to je prvi put u posleratnoj istoriji Nemačke da je neko, ko nije direktno učestvovao u masovnom ubistvu, osuđen za to krivično delo.

Krečmer je u martu 2009. godine pištoljem svoga oca, koji nije čuvan po propisu u kućnom trezoru za oružje, već u ormaru roditeljske spavaće sobe, ubio devetoro đaka, troje nastavnika, tri prolaznika i na kraju sebi presudio.

Jedini mladić, među učenicama koje je sedamnaestogodišnji Krečmer tragičnog dana poubijao, bio je kosovski Albanac Ibrahim H. (17).

Timovi roditelji su pet puta tokom 2008. godine demantovali oficijelna saznanja da je njihov sin bio na psihijatrijskom lečenju.

Štampa je pisala da je ubica bio podvojena ličnost, zaljubljenik u nasilne kompjuterske igrice i oružje, ali i da je bio razmaženi sin jedinac u dobrostojećoj nemačkoj porodici, čiji se otac bavi streljaštvom.

Nemačka, koja je posle SAD, zemlja sa najvećim brojem takve vrste krvoprolića, posebno je osetljiva na ovakve tragedije od masakra u gimnaziji Gutenberg u Erfurtu, koji je pre sedam godina počinio, takođe, bivši đak te škole, koji je ubio 16 osoba - đaka, nastavnika, sekretaricu i policajca.

  • 10.02.2011 16:09
    Ovakvih roditelja i dece ima svugde u svetu kao i kod nas, samo sto u normalnim pravnim drzava,kao sto se vidi, roditelji odgovaraju za pocinjenja nedela svoje maloletne dece.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet