Palestinski predsednik poslao ruže Izraelki koja se porodila u Ramali

Jedna Izraelka porodila se u palestinskoj bolnici u Ramali na Zapadnoj obali, što se inače retko dešava, pa je dobila cveće i čestitku od palestinskog predsednika Mahmuda Abasa.

Jedna Izraelka porodila se u palestinskoj bolnici u Ramali na Zapadnoj obali, što se inače retko dešava, pa je dobila cveće i čestitku od palestinskog predsednika Mahmuda Abasa. Nisrin Hajedri (30) živela je ranije u Haifi dok se nije udala za izraelskog Arapina, prešla u islam i preselila se u arapski grad Sakhnin na severu Izraela.

Ona je osetila porođajne bolove dok je bila u kupovini, a njen suprug ju je odveo u obližnju bolnicu, gde se rodio dečak kome su dali ime Omri, koje koriste i Jevreji i Arapi.

Dolazak Izraelke, koja govori samo hebrejski, izazvao je pometnju u bolnici, gde je, kako je potvrdila, dobila najviši tretman. Doktor koji govori hebrejski joj je prevodio, dok se porađala.  Ona se kasnije fotografisala za novine, sa tradicionalnom muslimanskom maramom na glavi, i izjavila da je zadovoljna brigom koju su joj ukazali i posebno zbog buketa ruža od Abasa.

Abas je navodno naredio bolnici da joj ništa ne naplati. Palestinski ministar zdravlja Abu Mugli izrazio je nadu da će ovaj događaj pomoći Palestincima i Izraelcima da izgrade normalne odnose, koji će omogućiti mnogim izraelskim pacijentima da dolaze u palestinske bolnice. Do sada je uglavnom bilo obrnuto - Palestinci su često nastojali da se leče kod izraelskih specijalista.

  • Jan Chi

    11.02.2011 13:28
    naivnost
    Ovo je jedna od retkih zivotnih prica di lepo zive Jevrejka i Musliman ili zena koja je presla u muslimansku veru. Obicno se desava da jevrejske devojke koje su maloletne, nasednu na lepe reci mladih Arapa koji dobro govore hebrejski i pretstavljaju se jevrejskim imenima. U pocetku veze svima je lepo, a kad devojka sazna istinu, tesko moze da raskine vezu. Zatim se desava situacija da Jevrejka predje u muslimansku veru, ali retko iz ljubavi, a roditelji tih devojaka su nemocni. U svakom slucaju, lepo je cuti i ovakve epe price.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.