Branitelji protiv nastupa Bajage i u Sisku

Udruženja ratnih veterana u Sisačko-moslovačkoj županiji smatraju "neprimerenim i neumesnim" da Momčilo Bajagić Bajaga 15. septembra svira na Danima piva u Sisku.
Branitelji protiv nastupa Bajage i u Sisku
Foto: 021.rs
To prenosi portal 24sata.hr.
 
Nakon afere oko otkazivanja Bajaginog koncerta u Karlovcu, postoji mogućnost da taj pevač neće predstojećeg vikenda nastupiti ni u Sisku, ako se udovolji želji sisačko-moslavačkih ratnih veterana, navodi hrvatski portal. Naime, u saopštenju veterana, koje portal prenosi u celosti, stoji da se "pesama koje je pevao Momčilo Bajagić Bajaga za vreme rata ne bi posramio ni jedan četnički vojvoda". 
 
Saopštenje je, kako veterani kažu, izdato na osnovu niza "uznemiravajućih i neproverenih navoda" na društvenim mrežama i portalima o navodnim gotovim optužnicama protiv veterana i nakon sastanaka Koordinacije udruženja veterana Sisačko-moslavačke županije održanog 6. septembra. 
 
Veterani kažu da je "neprimereno i neumesno" u Sisak, "grad hrvatskih pobeda", dovoditi estradne umetnike koji su, kako tvrde između ostalog, "za vreme rata na okupiranim područjima Hrvatske podržavali i nastupali za teroriste koji su okupirali trećinu Hrvatske". 
 
"Pesme koje je pevao Momčilo Bajagić Bajaga kakvih se ne bi posramio ni jedan četnički vojvoda (uključujući i Boru Čorbu, njegovog nekadašnjeg gazdu i poslodavca) vrlo jasno govore koga je podržavao i bodrio", navodi se u saopštenju. 
 
Hrvatski ratni veterani zaključuju da dovođenje takvih estradnih umetnika "pored toliko hrvatskih pevača koji žive i rade i plaćaju porez u Hrvatskoj otvara nezaceljene rane stradalnika rata ne samo u gradu Sisku nego i u celoj Hrvatskoj".
  • Обсервер

    12.09.2018 10:45
    Какви бранитељи ?
    То су самопроглашени ''бранитељи'', иначе први нападачи на све српско у свом окружењу. Борбе су се водиле само на територији насељеној српским становништвом. То је једноставна, необорива истина. ''Сисају'' од јадне њихове огромне пензије, па морају некако да оправдају своје постојање. БАЈАГА од Вардара па до Триглава !
  • Неба Ои!

    12.09.2018 07:58
    ...
    Какве глуперде.. Речи спорне песме су ''Kreće armija, najjača na svetu, kreće armija u osvetu i jednom zauvek armija srpska, i jednom zauvek sve će da vas smrska''..
    Какве везе има бајага са том песмом?
  • Betmen

    12.09.2018 06:18
    Ako je Bajaga cetnik onda je Dziboni ustasa...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet