Novi štrajk u Rajaneru

Oko 150 od 400 letova aviokompanije Rajaner predviđenih za sredu u Nemačkoj biće otkazano zbog štrajka, rekao je marketinški direktor kompanije Keni Džejkobs.
Novi štrajk u Rajaneru
Foto: Pixabay
Dvadesetčetvoročasovni štrajk koji su organizovali nemački sindikati pilota i komercijalnog osoblja počinje sutra u tri po centralnoevropskom vremenu. 
 
Irska niskobudžetna kompanija ranije je navela da putnici mogu besplatno da pomere rezervacije od srede na četvrtak, petak, subotu ili nedelju. Kompanija navodi da je to što će ostati 250 letova u Nemačkoj od predviđenih 400 znak da nema većinske podrške tim štrajkovima, zakazanim dok se vode pregovori između Rajanera i nemačkih sindikata Kokpit i Verdi. 
 
U avgustu se Rajaner suočio sa koordinisanim pokretom svog osoblja u pet evropskih zemalja, kada je otkazano 400 letova u sred letnjih odmora što je pogodilo 55.000 putnika. 
 
Štrajk u Nemačkoj prethodi očekivanom evropskom štrajku koji treba u četvrtak u Briselu da ozvaniče sindikati iz Italije, Portugala, Španije, Holandije i Belgije. Oni su u zajedničkom saopštenju pomenuli petak, 28. septembar, kao datum za "najveći štrajk" u istoriji kompanije.
  • Milovan Trajkov

    12.09.2018 06:45
    Organizirana mafija. Nas su prevarili tako da smo kupili 3 karte sve sa njima Bristol, Dublin, London OSijek i svaki let je kasnio i morali smo sami da kupimo karte: izgovor mi mozemo da kasnimo do 3 sata posto je bilo manje od 3 sami kupujete karte hahahaha tako da sam im napisao na njiov sajt prigovori da se vesele deca talibana kad za bozic sruse Rayaniar avion...lopovluk i niko im nista nemoze. Nemas se kome zaliti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.